Ik startte mijn onderneming Gabriel de Jong in 2004. De eerste jaren werkte ik vooral als meubelmaker en houtbewerker. In mijn vrije tijd stortte ik me in de jachtbouw, jaren werkte ik aan het “from scratch” voltooien van mijn eigen zeiljacht. Ik ontdekte al snel dat een jacht een zelfvoorzienend geheel is; ze bevat alle aspecten van de bouw. Van fijnzinnig houtwerk tot roestvrijstalen sierwerk, van glasvezel tot kunststof tot epoxy, in het ontwerpen en realiseren van het exterieur en het interieur kwam ik het allemaal tegen. Ik ontwierp een keuken, legde elektriciteit, verwarming en warmwatervoorziening aan, regelde het gas, de brandstof en het sanitair.

Nadat ik mijn jacht in 2012 te water liet, paste ik deze opgedane vaardigheden ook al continu tijdens mijn werk toe. Van meubelmaker en houtbewerker ontwikkelde in mezelf steeds verder als jachtbouwer, lasser, keukenbouwer en ontwerper. Ik begon hele huizen af te bouwen, stortte aanrechtbladen van beton en werkte ze af met een glanzende laag epoxy, installeerde warmtepompen, laste trappen en hekwerk, renoveerde monumentale panden en werd door mijn klanten steeds meer betrokken bij het ontwerpen en het meedenken aan praktische oplossingen. Ik werkte vaak alleen maar soms huurde ik tot zo’n 10 man in om grotere projecten te uit te voeren.

Ideeën borrelen op zo snel als ik me voortbeweeg: tijdens het zeilen ontwikkelde ik bijvoorbeeld weer een passie voor het uitdenken van oplossingen met domotica. In mijn werk ontstond meteen de ruimte om ook daar weer mee aan de slag te gaan. De enige beperking waar ik tegenaan loop zijn het aantal uren in de dag.

In 2016 ben ik met mijn grote liefde getrouwd. Ik woon met haar en mijn dochter in Zaandam.