Gezinsproject in ontwikkeling

Hoe het begon…

Op mijn zestiende kreeg ik mijn eerste klus in de bouw. Het was meteen een speciaal project: het opknappen van de kantoorruimte naast het historische Bischoff warenhuis in het centrum van Zaandam. Deze ruimte moest weer geschikt worden gemaakt om te worden verhuurd als kantoor. De opdracht kwam van een ervaren bouwer en meubelmaker, die inschatte dat ik als jonge knaap wat meer in mijn mars had.

Jaren later voelde het dan ook op een bepaalde manier als thuiskomen toen ik opnieuw opdracht kreeg dit kantoor te verbouwen. Nu werd het een appartement, waar ik zelf met mijn gezin mocht gaan wonen. In de kelder was net genoeg ruimte voor mijn werk als meubelmaker, jachtbouwer en kleine aannemer.

Tijdens de corona crisis kwam de grote winkelruimte op de begane grond van het Bischoff warenhuis plotseling vrij. Ineens ontstond er ruimte voor mij om een jarenlange droom te realiseren: het bouwen van zelfvoorzienend, transporteerbaar kasteeltje voor mijn gezin. We sprongen in het diepe. Van ons spaargeld kochten we hout, staal, isolatie, elektronicaonderdelen in. Ik nam geen nieuwe opdrachten meer aan. Even niet meer bouwen voor inkomen. Het was bouwen aan vrijheid.

Bouwen aan vrijheid

Twintig jaar aan ervaring en creatieve oplossingen voor klanten stroomden nu samen in een eigen project met alle features waar ik als kunstenaar al zo lang op broed: een ultiem meesterwerk aan wonen. Voor mij is dat een woning die off-grid is, transporteerbaar, geschikt voor multifunctioneel gebruik, voorzien van alle nieuwste snufjes, bedienbaar met mijn smartphone. Voor mijn vrouw is dat een kasteel in Frankrijk. Om toekomstig woongeluk veilig te stellen rees dus de prangende vraag: vallen deze visies te combineren?

Vind het antwoord op de Homer website: Homertime!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *